Historie
Her kan du se nogle få af de bevarede papirer fra foreningen, alt gik til ved en brand i 2004.
Vi er begyndt at indsamle materiale - ud over jubilæumsskrifterne - fra foreningens og Egebjergs historie, hvis du ligger inde med materiale må du meget gerne sende dette til os.
Det fremgår, at der gennem årene har været tale om en meget aktiv forening.
Vand: 1954
El: 1958
Vej og Kloak: 1969
Kabel TV: 1996
Fibernet: 2020
-
2013 - Dræbersnegle
Dræbersnegle i kompostbunker og urtehaver
Dræbersneglene overvintrer i kompostbunker og andre steder, hvor der er lunt og løs jord. Hvis du drysser et tyndt bælte af SnegleFri omkring disse steder, er du godt fra start i bekæmpelsen af sneglene. Et bælte rundt om køkkenhaven kan også gøre underværker og vil efterhånden gøre det muligt på ny at dyrke grøntsager i snegleplagede haver. Hvis du ikke føler dig sikker på, om der er snegle i haven, kan du afgøre det med en simpel test. Dræbersnegle elsker agurk. Hvis du lægger skiver af agurk ud i risikoområderne kan du hurtigt konstatere, om der er snegle i haven.
Forskellige opskrifter mod snegle fra medlemmerne:
Selv bruger vi pølsetang og saltvand eller én del tredobbelt salmiak i 10 dele vand i en forstøversprøjte. Et tryk, og sneglen dehydrerer ganske, og ganske hurtigt.
i har set flere aflivningsmetoder, men bruger selv kun at samle i gl.dåser og så skolde dem med kogende vand, de dør inden 3-5 sekunder.
Vi har også set aflivning med drys af salt og set en snegl kravle rundt efter 20 min., det er da dyrplageri.
Man kan også humant dræbe dem i fryseren, men hvem vil have salmonella og andre smitstoffer nær madvarer.
Sneglene lever af stort set alt, så kære hundeejere: Saml venligst hundens efterladenskaber op, snegle tiltrækkes af dem.Vi vil foreslå naboerne et fælles storindkøb af Ferramol, jf. ovenfor. Så er kiloprisen nede omkring 65 kr.
Jeg bruger pølsetangsmetoden (10 kroner for en tang i Jysk Sengetøjslager) og kogende vand, men det er sindsoprivende, medens det står på.
"Ølfælden" virker! I aftes satte jeg to små plasticspande i jorden og hældte 3/4 øl (Harboes den billige) i. Her til morgen var fanget 17 snegle i dem.
NU går vi over til kemisk krigsførelse! Vi er nogle stykker, der er gået sammen om indkøb af de første 25 kg. ferramol.
Produktbeskrivelse for SnegleFri Ferramol
Analyse: 1% Jern(III)fosfat, vegetabilier som hvedemel og blågrønst farvestof. Alle ingredienser er godkendte som fødevarer.
Virkemåde: Efter indtagelse vil SnegleFri ødelægge sneglenes evne til at optage calcium og i løbet af kort tid vil sneglen søge skjul og dø.
Udseende: Blå granulater
Emballager: 0,5 kg, 1 kg og 2,5 kg
Brugsanvisning: Udstrø granulateret hvor sneglene findes. Granulaterne skal have en indbyrdes afstand af ca. 10 cm svarende til 5 g/m2. Hvis sneglene opæder granulatet og der er flere snegle, genbehandles på samme måde. Ved massive angreb skal der bekæmpes i hele perioden fra påske og indtil første betydende frost.
Tom emballage: Kan bortskaffes med dagrenovationen.
Miljøstyrelsens godkendelse: Må kun anvendes til bekæmpelse af agersnegle og skovsnegle på dyrkede og udyrkede arealer, samt i væksthuse. SnegleFri Ferramol er også tilladt til økologisk brug.
Konkurrencerne er slut;
men ajourføring af oversigten over dræbte snegle fortsætter indtil videre.
Vi har fået nogle meldinger om antallet af dræbte snegle: 33.853 er det p.t. - den 29. januar 2013 11:43 - mindst blevet til hos 13 grundejere på Pæremosevej, Snogholmvej, Syvendehusvej og Torsagervej. Det bliver p.t. 2.821 snegle i gennemsnit pr. husstand (den ene husstand har kun meldt om 2 dræbte snegle, så den husstand er nu undladt i gennemsnitsberegningen).
Antallet stiger nu kun langsomt, men vi modtager nu også kun meget få indberetninger (nogle husstande har kun oplyst tal én gang i hele perioden), så det behøver ikke at være antallet af dræbersnegle, der er i tilbagegang. Det forekommer vel i øvrigt usandsynligt, at de 12 husstande skulle være de eneste, der er plaget af sneglene.
De indberettede dræbte snegle fordeler sig således på de fire veje: -
2013 - 40km i Egebjerg
40 km/t hastighedsbegrænsning i Egebjerg; eller blot i Syd??
Kommunalbestyrelsen har på sit møde den 27. april 2009 vedtaget trafiksikkerhedsplanen efter at høringssvarene er behandlet. Der er bl.a. afsat lidt ekstra midler til 40 km/t områder, og Egebjerg er omtalt i den sammenhæng. Du kan se kommunalbestyrelsens behandling af sagen her.I henhold til drøftelser på vore generalforsamlinger har bestyrelsen i de senere år arbejdet for forbedring af trafiksikkerheden og en øget tryghed gennem indførelse af et såkaldt 40 km/t område. Du har i Egebjergbladet i august kunnet se, at en håndfuld af grundejerforeningerne i området var ved at være enige om en henvendelse til kommunen.
Denne har imidlertid nu iværksat en høring over Handlingsplan for Vej- og Trafiksikkerhed, som du kan se meget mere om her http://www.ballerup.dk/get/7032.html
Af side 5 i handlingsplanen fremgår, at der foreslås iværksat forsøg med generel hastighedsbegrænsning som f.eks. 40 km/t i boligområder.Her har vi så meldt os med en ansøgning om at blive forsøgsområde. Du kan se ansøgningen her.
Ansøgningen/høringssvaret indeholder i alt væsentligt det, de nævnte fem grundejerforeninger var blevet enige om. Alle grundejerforeningerne har fået kopi med opfordring til også at fremsende et høringssvar.
Baggrunden herfor er ikke et ønske om at gå solo, tværtimod.
Det hænger sammen med, at vi på Borgermødet på Rådhuset den 16.9.08 - blandt meget andet - blev klar over, at kommunen lægger vægt på antal borgerhenvendelser, hvilket også fremgår af den såkaldte Baggrundsrapport, der nu er blevet tilgængelig. En henvendelse fremtræder i skemaet som én, uanset den måtte dække f.eks. vore ca. 725 husstande i Egebjerg.
Forslaget om stillevejsområder blev på mødet støttet af os, der tillige foreslog, at man kan starte med skiltning alene og så senere se på behovene for trafikdæmpende foranstaltninger. Det syntes at blive vel modtaget af f.eks. kommunens projektleder på sagen.Vi håber meget, at andre - grundejerforeninger og enkeltpersoner - vil følge vort initiativ op og sende et høringssvar til kommunen. Det kan ske til teknisk@balk.dk
Det hænger også sammen med, at den uheldsstatistik der ellers er meget omtalt ved omtale af trafiksikkerhed kun omfatter de uheld, hvor politiet har optaget rapport! -
X - 1996 - Jubilæumsskrift 50 års jubilæum